Author Topic: cover (advert) pictures  (Read 4239 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Official Ninja

  • Jr. Member
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Join Date: Jan 2012
  • Posts: 51
cover (advert) pictures
« on: 27-10-2013, 14:06:58 »
Hello.
I've been trying many of the recently converted games. Say, from about Rampart up...
On my USA STe TOS1.62 4mb most of the cover (advert) pictures do not display properly at startup.
The picture is simply all messed up.
Yolanda, Vampire Empire, Ninja Siprit.... to name a few.

The games do play fine though. Great work.


Offline Petari

  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 56
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 636
  • Country: 00
Re: cover (advert) pictures
« Reply #1 on: 28-10-2013, 19:34:18 »
Is your monitor capable to display at 50Hz refresh rate ? Because overscan can work only at 50Hz.
I think that problem may be because US STE models have some clock frequencies little different.
Can you post some photo of error ?  So, I can post you couple launchers with little different timings, what would help to see what is good for US STE machines. It seems that problem is with vertical resolution of 240 lines.

Offline Petari

  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 56
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 636
  • Country: 00
Re: cover (advert) pictures
« Reply #2 on: 29-10-2013, 17:10:43 »
I made test versions with 5 different timings .  Please run all 5: BEAHAT1.TOS - BEAHAT5.TOS, and tell me which worked OK. Probably 2 will be good.   http://atari.8bitchip.info/BEAMT.ZIP


Offline Petari

  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 56
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 636
  • Country: 00
Re: cover (advert) pictures
« Reply #3 on: 05-11-2013, 08:23:12 »
Anyone with US (NTSC) ST, STE who will spend 15 minutes of his life to help resolving this problem ?

SW for accurate CPU speed test: http://atari.8bitchip.info/MECPC.ZIP

Should get around 36320. Please write result and machine type -  only for ST, STE, Mega ST(E). - TOS version, PAL or NTSC .
« Last Edit: 05-11-2013, 11:53:03 by Petari »

Offline Anemos

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 16
  • -Receive: 6
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 169
  • Country: gr
  • Gender: Male
    • Flashback Computing
Re: cover (advert) pictures
« Reply #4 on: 07-11-2013, 14:27:05 »
A-test: 36318
B-test: 36319 (reset machine)
C-test: E36318 ( if escape and repeat test without reboot adding a (E) in front score..)
Atari STE 4MB-Tos 1.62, US/disk 4gb SDcard ,ppera v0.98 HD driver
« Last Edit: 07-11-2013, 14:32:01 by Anemos »
My system: Atari STE 4MB, OS: SuperTOS 2.06, HD: US/disk 4gb SDcard ,ppera v0.98 HD drivers, USB mouse adapter by me, PSX controller joy adapter by me,  full list of adaption,s games by Petari.
Second Atari machine: 1040 STF
Other: 2X Lilliput Atari 130 XE

Offline Petari

  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 56
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 636
  • Country: 00
Re: cover (advert) pictures
« Reply #5 on: 08-11-2013, 15:11:28 »
Thanx Anemos.
 I made some updates for better displaying on ST machines. If you can test on your 1040 STF :  Beam and Great Giana Sisters . Both are updated, so please DL them again. 

There are floppy versions in Atari ST Game Archive .
http://atari.8bitchip.info/ASTGA/W/winwiz.php
http://atari.8bitchip.info/ASTGA/B/beam.php
http://atari.8bitchip.info/ASTGA/G/GGSFH.ZIP

I would like to hear about possible, likely small errors in displaying - screenshot would be best.  Conversions are made for warm wake-up state, so if see some bad dots try with turning off ST for short, and running again.
« Last Edit: 08-11-2013, 15:37:36 by Petari »

Offline Anemos

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 16
  • -Receive: 6
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 169
  • Country: gr
  • Gender: Male
    • Flashback Computing
Re: cover (advert) pictures
« Reply #6 on: 09-11-2013, 14:04:17 »
I can test with my STE for this time..
BEAM : start whit this screen, after going to the desktop,can see the files into Dirs', but cant run files from A drive



WINZIZ: runs well playable good in the first level



GGSFH : cant write disk with FloImg prog.. dunno why

My system: Atari STE 4MB, OS: SuperTOS 2.06, HD: US/disk 4gb SDcard ,ppera v0.98 HD drivers, USB mouse adapter by me, PSX controller joy adapter by me,  full list of adaption,s games by Petari.
Second Atari machine: 1040 STF
Other: 2X Lilliput Atari 130 XE

Offline Petari

  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 56
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 636
  • Country: 00
Re: cover (advert) pictures
« Reply #7 on: 09-11-2013, 18:38:18 »
Only HiColor cover pic displaying is what I'm looking for this time . 
In case of BEAM likely problem is floppy reliability - try with some other disk.
Window Wizard - good displaying.
GGS - you need to manually correct image parameters to 9 sectors/track, 80 tracks and 2 sides before writing to floppy. It is my mistake that I did not upload it as MSA image - now I did it - what means that you can DL it again, then no need for manual correction. Thanx for your help.
P.S. - DL it again , because what you DL-ed is version without cover pics .  I'm getting senile  :(
« Last Edit: 09-11-2013, 18:46:18 by Petari »

Offline Anemos

  • Full Member
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 16
  • -Receive: 6
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 169
  • Country: gr
  • Gender: Male
    • Flashback Computing
Re: cover (advert) pictures
« Reply #8 on: 09-11-2013, 21:13:45 »
you right for the disk.. now i use original 720K FDD (and not 1.44 HD with closed the right hole..).
The games run well  playable fine, screen cover looks like has some multicolor sprites on GGS  sprites and a line down for the Beam
Not spites for game Window Wizard.






My system: Atari STE 4MB, OS: SuperTOS 2.06, HD: US/disk 4gb SDcard ,ppera v0.98 HD drivers, USB mouse adapter by me, PSX controller joy adapter by me,  full list of adaption,s games by Petari.
Second Atari machine: 1040 STF
Other: 2X Lilliput Atari 130 XE

Offline Petari

  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 56
  • Join Date: Aug 2010
  • Posts: 636
  • Country: 00
Re: cover (advert) pictures
« Reply #9 on: 10-11-2013, 10:14:06 »
Good screenshots Anemos. Those bad pixels are because your STE was in so called 'cold wake up state' . Therefore I proposed to turn off machine for short (10 sec), and repeat test if it appears.   And errors are exactly same as in Steem - what confirms that regular Steem 3.2 emulates it accurately.  If you get Steem SSE, then may set there wake up states. and see differences.
So, now we need to see some ST(F) screenshots yet. My Mega ST is acting strange in later time, and can not serve as test platform until I fix problems. Especially test on some NTSC machine is wanted. Come-on US, Canada folks   :D